Tavaszi úticélok

Ahogy elmúlnak a téli hónapok, és vele együtt a fázós hajnalok, sötét délutánok, a Karácsonyi ünnepkör már a múlté, úgy kezdünk egyre többet gondolni az édes, virág illatú tavaszra, és arra hogy merre utazzunk el egy kicsit kiruccanni.

Ha belföldön szeretnénk maradni, nagyon sok szép kis város van az országban, mely tavasszal már sok programmal csalogat minket. Sétálhatunk a Duna partján Szentendrén, vagy Balaton parton, és megcsodálhatjuk sok szép várunk egyikét is a lemenő nap fényében.

Gyönyörű külföldi városok pár órányi útra

Azonban ha külföld az úticél, van néhány gyönyörű város, amelyet legfeljebb 2 óra repüléssel már elérhetünk. Az egyik ilyen város Isztambul, és ha a Taksim tér felé indulunk el, akkor egy olyan szép kis helyre jutunk, mint az Erzsébet tér itthon.

Prága is remek ötlet minden szempontból, csodaszép kis ékszerdoboz, közel van, és minden korosztály számára kínál izgalmas lehetőségeket. Barcelonát is igazán érdemes tavasszal megnézni, már egy hosszú hétvégén is kellemes ízelítőt kaphatunk a spanyol városból.

Udine egy kedves kis olasz város, amelyet Budapestről autóval néhány óra alatt elérhetünk Szlovénián keresztül, és mégis minden együtt van ahhoz, hogy egy fergeteges olaszos hétvégét csapjunk kikeletkor.

A salzkammerguti tavakat is viszonylag hamar elérhetjük az autópályán, gyönyörű sétákat lehet tenni Ausztriának e szépséges részén. Az örök Párizs vagy Róma is rövid idő alatt elérhető légi úton, és már egy hétvége is tartalmas, könnyed kikapcsolódást nyújt.

Nagyon sok úticélt kiválaszthatunk, melyek tökéletesen megfelelnek akár egy röpke hétvégi pihenésre, és mégis feltöltenek minket hónapokra is.

Ajánlott cikkek