A legszebb magyar városok

Nemcsak külföldön érdemes körülnézni, hanem a hazai városokban is. Ha pedig az ember a költözést fontolgatja, igazán érdemes megnézni a legszebb városokat Magyarországon.

Hiszen költözéskor nem csak az fontos, hogy mekkora a lakosság, merre vannak a fontos szociális intézmények, mint iskola, óvoda, van e munka a környéken, de az is lényeges, hogy egy város mennyire szép, mennyire érezzük otthon magunkat benne.

Hogy mi a szép, különösen egy város tekintetében, az minden bizonnyal személyenként változik. Azzal azonban mindannyian egyetérthetünk, hogy egy város szép akkor, ha sok zöldfelület van benne, az épületek karbantartottak, és az utcákon tisztaság van. Sok gyönyörű város van hazánkban, most néhányat említünk ezek közül.

Közel a természethez

Aki valaha is járt már Szentendrén, az tudja hogy egy igazi, lenyűgöző kisváros a maga macskaköves kis utcáival a Dunakanyarban. Budapesthez közel van, de mégis üdítően távol – akár egy kicsit ki akarunk ruccanni a forgatagból, akár költöznénk, az biztos, hogy Szentendre kiváló választás.

Eger is hasonlóan bájos kis városka a Bükkben, és a közeli Tokaji borvidék is gondoskodik arról, hogy asztalunkon mindig kiváló bor legyen. Ha kirándulni járunk arra, sok látnivaló van, pl. az ikonikusnak számító egri vár.

Tihany hazánk egyik legcsodálatosabb települése, az itt található ezer éves apátsággal, melynek alapítóleveléről mindannyian tanultunk az iskolában.

A Balaton környékének legszebb városa remek célpont ha az ember pihenni akar. Bármelyik égtáj felé megyünk is, biztos hogy előbb-utóbb egy szépséges kisvárosba érünk el.

Ajánlott cikkek