Hova utazzunk nyáron?

Ahogy elhagyjuk a Karácsonyt és vele együtt beköszönt a szürke, unalmas, sötét és hideg január, legtöbbünk, hogy egy kicsit felvidítsa magát, elkezdi tervezni a nyaralást.

Van aki a kulturális látnivalókkal tarkított, aktív nyaralás híve; és van aki egyszerűen csak a vízparton szeret feküdni a napon, szürcsölgetni a koktélokat és enni a helyi jellegzetes ételeket.

A pandémia ugyan sajnos életünknek ezt a részét is jelentősen megváltoztatta az elmúlt két évben, de mindannyian bízunk abban, hogy a idei nyár már nem a járvány árnyékában fog telni.

A nyaralás tekintetében sokan az előszezont kedvelik, vannak akik csakis a főszezonban hajlandóak utazni, és vannak azok akik az utószezonra foglalnak magunknak szállást és repülőjegyet.

Horvátország továbbra is megunhatatlan

Nézzük meg most, hogy a szakértők szerint mik lesznek 2022 kedvelt nyaralási célpontjai. Ha Kelet Európát nézzük, akkor a lista abszolút első helyén áll Dubrovnik.

A horvát várost nem csak a magyarok szeretik, hanem egész Európából özönlenek oda a turisták, mivel a várost Adria gyöngyszemének is nevezik, és aki látta maga is a várost, bizony egye is ért ezzel.

Nyugat Európát tekintve pedig a legkedveltebb úticél Korzika, a francia sziget; Colmar egy varázslatosan bájos francia kisváros; a német Hamburg is rendkívül felkapott a pezsgő belvárosi élettel, történelmi hátterével.

Brugge egy csodálatos flamand város, és ha az ember átsétál a városon, joggal érzi úgy, hogy megállt az idő, és újra a múltban találja magát. Bázel is megér egy tartalmas látogatást, kedvelt nyaralóhelynek számít, és ha az ember a Rajna partján sétál tőle északra már Németország, nyugatra pedig Franciaország fekszik.

Ajánlott cikkek